Dragilor, am mai descoperit o rețetă delicioasă, în această vară, cu puține ingrediente, 2 de această dată. Titlul vă oferă niște indicii. Fructul folosit e clar zmeura și cum zmeură albă nu există, cel de+al 2lea ingredient este ciocolata albă (1 tabletă de ciocolată de menaj de 200 de grame). Nu știu despre voi, dar eu iubesc această culoare, alb; evident, tot ce este pozitiv și are legătură cu ea.
Se spală zmeura și se pune pe un servețel la scurs. O lăsăm la uscat cel puțin 1h. Între timp, topim ciocolata și înfigem scobitori în zmeură prin mijloc.
Ca acest lucru să fie mai ușor, este indicat ca zmeura să fie în prealabil băgată la congelator și lăsată acolo pentru aproximativ 45 de minute. Se pune ciocolată cu o linguriță mică în interiorul fiecărei zmeure. Eu am folosit chiar măsura cea mai micăși a fost ideală pentru umplerea zmeurelor.
Aproximativ un sfert din cantitatea de ciocolată a intrat în interior.
După ce ați umplut toate zmeurele, le băgați la congelator pentru cel puțin 30 de minute. Între timp, dacă mai este nevoie, puneți pe foc restul de ciocolată albă până devine cât mai lichidă. După ce s+a întărit ciocolata la zmeurele pe care le+ați pus în congelator, le scoateți afară și treceți la ultima fază de pregătire a acestui minunat desert și anume acoperirea pe exterior a zmeurelor cu ciocolata albă. După ce le terminați pe toate de acoperit, le băgați din nou în congelator și le lăsați cel puțin 1h. Rezultatul final va arăta cam așa:
Papilele gustative vor fi foarte răsfățate cu un astfel de deliciu divin.
E un desert migălos și se va termina repede, vă anunț de pe acum, dar ceea ce veți savura merită din plin tot efortul depus.
Spor & poftă bună!