Cea mai rapidă și sănătoasă înghețată de casă

Dragilor, de când au revenit căldurile tot fac diverse rețete de înghețată de casă și am reușit să ajung la cea mai rapidă și sănătoasă rețetă de înghețată de casă.

Ai nevoie doar de 1 singur ingredient:

fructe congelate.

Dar nu din acelea la pungă, ci puse de tine la congelator la alegere. Chiar și așa, este necesar să știi 2 secrete:

  1. Fructul principal care este necesar să existe în fiecare înghețată pentru a+i da acea cremozitate este banana, deci ea nu trebuie să+ți lipsească indiferent ce tip de înghețată vrei să faci. Eu o pun chiar prima în blender pentru că este unul dintre fructele cele mai moi în procesul de tocare și amestecare. Apoi, adaug și celelalte fructe. În înghețata făcută astazi am adăugat: caise, cireșe și căpșuni. Fructele e bine să fie congelate cel puțin 4 + 6 ore sau le pui în congelator cu o seară înainte pentru a le folosi la înghețată a doua zi.
  2.  Ca să folosești doar fructe fără alt ingredient, al 2lea secret este ca fructele să fie foarte bine coapte.

Revenind la modul de preparare, după ce ai pus toate fructele a căror aromă vrei să+ți alinte papilele gustative, pornești blenderul și în 30 de secunde (cel puțin atât îi ia aparatului meu să facă cantitatea maximă admisă) obții o cremă delicioasă. O pui într+un recipient pe care să+l poți păstra la congelator. Se poate mânca și imediat, chiar dacă este un pic mai moale decât cea pe care o cumperi de la tonetele de pe stradă.

Mie îmi place și așa! Dar evident tu o mănânci cum dorești!

Poftă bună!